Jalkapalloilijan palauttava harjoittelu

huhtikuu 17, 2013 in Futsal, Jalkapallo

Jalkapalloilija juoksee useita kertoja ja määrällisesti paljon viikon aikana sekä harjoituksissa ja peleissä. Se asettaa jalkapalloilijan keholle kovia vaatimuksia suorituskyvyn suhteen. Näin ollen myös palautumisen merkitys harjoitusten välillä ja peleistä on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi, kun peli- ja harjoitusmäärät ovat korkeita. Ja silti jokainen valmentaja ja pelaaja haluaisi optimaalisen harjoitusadaptaation jokaisesta harjoituksesta.

Foam rollaus palauttavana harjoitteluna

Foam rollaus on kuin hierontaa. Sen toimintaperiaate liittyy hermostollisiin tekijöihin. Puristus saa aikaan hermostollisella tasolla rentoutumista, lihaksen rentoutumista ja lisää verenkiertoa sekä aktivoi paikallisella tasolla aineenvaihduntaa. Se auttaa elimistöä palautumisessa harjoitusten ja pelien jälkeen.

Foam rollaus palauttavana harjoitteluna on saavuttanut suurta suosiota ympäri maailman jalkapalloilijoiden keskuudessa. Harjoittelu on helppoa ja yksinkertaista ja mikä parasta, sen voi toteuttaa pelaaja itse omatoimisesti.

Lisää tietoa foam rollereista ja foam rollaus harjoittelusta >>

Foam roller verkkokaupasta >>

Esimerkkiharjoitteita jalkapalloilijan palauttavasta harjoitteesta foam rollerilla

Liike #1: Pakara

jalkapallo foam rollaus

– istu foam rollerin päällä
– kädet nojaavat taaksepäin
– toinen jalka koukussa edessä
– toinen jalka ristissä toisen päällä (kiristää pakara ja takareiden lihakset)
– foam rollaa ylhäällä olevan jalan puolen pakara

 

 

 

http://www.innosport.mycashflow.fi/product/25/foam-roller-proLiike #2: Lonkan koukistaja / alavatsa

– kylkiasennossa vartalo hieman lattiaan päin
– toinen käsi kyynärnojassa toinen tukee
– alempi jalka suorassa toinen koukussa edessä
– foam rollaa lonkan koukistajan ja alavatsan aluetta ylävartalo hieman lattiaanpäin

 

 

 

Lisää harjoitteita >>

Foam roller verkkokaupasta >>